Baner by Kemuri
Przeniesione!
Czyli podajemy tytuły piosenek, które aktualnie rozbrzmiewają w naszych głośnikach. <3
Mam nadzieję, że dobry dział, bo do zabaw mi to nie bardzo pasowało. xP
Suga Shikao - Yakusoku (kocham tego gościa, fazowałam na tą piosenkę, gdy pojawiła się jako drugi opening do Tegami Bachi Reverse i jakoś tak dzisiaj zachciało mi się jej posłuchać <3)
Dopiero teraz? ^^ Ja słucham ich już od dosyć dawna i uwielbiam ich utwory. <3 Mają bardzo fajne linie melodyczne i teksty. A skoro już o tekstach mówimy to szczególnie lubię "Naihi Shinsho"
Ostatnio edytowany przez Tabitha (2012-06-21 12:53:44)
Wszędzie pełno? Nie wiem, bo nie zaglądam na żadne fora czy inne pierdoły ;P
jeśli chodzi o japońską muzykę, to tak. Teksty są mi obojętne, bo i tak ich nie rozumiem. Ważne, że coś dobrze brzmi.
O fajnie, fajnie... Mało jest takich osób. xD Ja tak mam z angielskimi, bo mało co rozumiem ze słuchu, więc przy pierwszym przesłuchaniu kieruję się jedynie dobrym brzmieniem, potem otwieram sobie tekst i dopiero czytam o czym ta piosenka jest. xD
Nie idę za tłumem, zupełnie nie obchodzą mnie gusta innych. ważne, co mnie się podoba i tego słucham.
Angielskie to jeszcze rozumiem.. I czasem tak drażnią swoją głupotą.. a w japońskich to wszo jedno xD
Ale kiedy ja nie w takim kontekście mówię. xP Chodziło mi o to, że dużo osób na swoją ocenę o piosence składa i głos wykonawcy, i linię melodyczną, i tekst a Ty pomijając ten ostatni podpunkt odbiegasz od normy. xD
ahaha No nie siedzę praktycznie w ogóle w angielskich piosenkach, jak już to jakieś starsze, dobrze znane utowry. Przede wszystkim liczy się dla mnie głos, więc te wszystkie do granic możliwości obrabiane utwory mnie nie interesują. T.T